Teknoloji

Spotify’da Kısa Videolar Artık Daha Fazla Yerde Görülecek

Spotify platformu, yakında uygulamasında daha fazla yerde kısa süreli video klipleri kullanıcılarına sunabilir. Music Ally adlı sitesinin bir haberinde, oynatma listesi sayfalarında ortaya çıkan klipler görülmekte ve 30 saniyeden kısa videoların bulunduğu dikey bir akışta kaydırma yapılabildiği aktarılıyor.

Firma klipleri geçtiğimiz yıl sanatçıların hayranlarıyla iletişim kurması ve şarkılarını tanıtması amacıyla kullanıma açmıştı. Fakat ilk etapta sadece sanatçı profillerinde, albüm sayfalarında ve albüm geri sayım sayfalarında bu klipler görünebiliyordu. Şimdi Music Ally’ın haberine göre; artık “Pop Drive” çalma listesinin en üstünde Benson Boone ve Sabrina Carpenter gibi sanatçıların kısa videolarına göz atmak mümkün olacak.

Şirketin CEO’su Daniel Ek, geçtiğimiz ay gerçekleştirilen finans raporu değerlendirme toplantısında bunun sinyallerini ortaya koymuştu. Bunlara ek, uygulamada müzik kliplerinin daha büyük bir şekilde görüneceğini söylemişti. Spotify tarafından konuyla ilgili olarak detaylı bir açıklama bulunmuyor.

Spotify, Sanatçılara Yeni Şarkılarının Tanıtımı İçin Ekstra Bir Yol Sunacak

Marka bir süredir sanatçıların şarkılarını tanıtmak ve hayranların bu şarkıları bulmasını sağlamak için kullanabileceği araçları geliştirmek için çalışmalarını sürdürüyor. TikTok platformunun Universal Music Group ile yeni çözülen çekişmenin ortasında Spotify’da müzik videoların gösterilmesi ve Universal Music Group ile iş birliğini genişletmesi sanatçıların yeni çıkacak şarkılarının tanıtımlarını paylaşmasını mümkün hale getirmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu