Sağlık

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Önümüzdeki ay 15 bini hemşire olmak üzere 35 bin sağlık personeli daha istihdam edeceğiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir’de yaptığı açıklamada, “310 bini doktor olmak üzere 1,5 milyona yakın sağlık çalışanımızla bu alandaki insan kaynağımızı güçlendirdik. 15 bini hemşire olmak üzere 35 bin sağlık personelini daha kamuya kazandırıyoruz. ” söz konusu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: KAMUYA 35 BİN DAHA SAĞLIK PERSONELİ İSTİHDAM EDİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir Şehir Hastanesi ve Bağlantı Yolları Açılış Törenine katıldı. Törende bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, atamanın müjdesini verdi. Erdoğan, “310 bini doktor olmak üzere 1,5 milyona yakın sağlık çalışanımızla bu alandaki insan kaynağımızı güçlendirdik. 15 bini hemşire olmak üzere 35 bin sağlık personelini daha kamuya kazandırıyoruz.” sözlerini kullandı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Şehir hastanemiz 628 bin metrekare kapalı alanı, yüksek yatak kapasitesi ve diğer üniteleriyle güzel İzmir’imize yakışır bir eser haline geldi. Bu dev hastanenin altyapısı ve prestiji buranın yollarıyla alakalı, sanki yolları kim yaptı diyorsunuz, kim yapmalı, büyükşehir belediyesi yapmalı, büyükşehir belediyesi yollar yapıldı mı, hayır. ulaştırma bakanlığımız devreye girdi, ilk etabı tamamladık ama yeterli değil İnşallah Ulaştırma Bakanlığımız buranın yollarıyla ilgili ikinci etabı en güzel şekilde yapacak ve hastanemize ulaşım daha kolay hale gelecektir.Hastane yapıldıktan sonra ulaşım kural haline gelecektir.

“HASTANEMİZ DÜNYANIN EN BÜYÜK SAĞLIK KOMPLEKSLERİNDEN BİRİSİDİR”

Hastanemize hızlı ve güvenli ulaşım için yaptığımız 4 kilometrelik iletişim yolu ve kavşağı bugün hizmete açıyoruz. Hastanemiz dünyanın en büyük sağlık komplekslerinden biridir. 6 farklı hastaneyi kapsayan bu harika yatırım, çalışma ve hizmet politikamızın değerli bir göstergesidir. Seçimlere gidiyoruz. Bu seçimlerle inanıyorum ki İzmir’in güzel insanları, Hamza Dağ kardeşimizi büyükşehir başkanlığına atayacak ve böylece İzmir’imizin altyapı anlamındaki bu sıkıntıları da sona erecek.

“ALTYAPI SORUNLARINI ORTADAN KALDIRACAĞIZ”

Daha önce Manisa ve İzmir’in ortasına Sabuncubeli Tüneli’ni yapmıştık. Birçok yol yaptık. Konak tünelini yaptık. Önümüzdeki dönemde de hem biz, hem merkezi yönetim, hem de büyükşehir belediyesi el ele vererek altyapı sorunlarını ortadan kaldıracağını umuyorum. Tabi bunun için 31 Mart’a kadar çok çalışmaya hazır mıyız?

“MİLLETİMİZE VERDİĞİMİZ SÖZLERİ YERİNE GETİRMENİN MUTLULUĞUNUZ”

Bu projenin, ülkenin ortak değerlerinin arkasına saklanarak yıllardır hiçbir iş, hizmet üretmeden şehre yük olanlara örnek olmasını istiyorum. Biz iktidara geldiğimizde sizlere milletimize bir söz verdik. Ülkemizi eğitim, sağlık, adalet ve güvenlik konusunda yükselteceğiz. Buna ulaşımdan güce, spordan sosyal desteğe kadar birçok konuyu ekledik. 21 yıl sonra geriye dönüp baktığımızda milletimize verdiğimiz sözleri yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

“800 BİN YENİ ÖĞRETMEN ATANDIK”

Eğitimi konuştuk, okullarımızın neredeyse tamamını yeniden inşa ettik. Çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmek için 800 bin yeni öğretmen görevlendirdik. Darbecilerin yok ettiği mesleki eğitim sistemini yeniden ayağa kaldırdık. Şehir hastaneleriyle sağlık hizmetlerini dünya standartlarının üzerinde bir seviyeye getirdik. 2,5 milyon kişiye evde sağlık hizmeti sunarak hizmeti halkımızın evine taşıdık.

“TERÖRİZMİ KAYNAĞINDA KURUTMA STRATEJİSİNE GEÇTİK”

Sınırlarımızın güvenliğini artırarak terörü kaynağında bitirme stratejisini benimsedik. Türkiye’yi askeriyle, polisiyle, jandarmasıyla dünyanın en sorunlu bölgesinin en güvenli bölgesi haline getirdik. Yargılama sürelerinin kısaltılmasına yönelik tedbirler alarak adaletin hızla tesis edilmesinin önünü açtık. Tünelleriyle, köprüleriyle, otoyollarıyla, tren hatlarıyla, havalimanlarıyla kalkınmanın temel altyapısı olan ulaşımı çeşitlendirdik ve güçlendirdik. İzmir-Ankara YHT’yi adım adım hizmete açarak bu alandaki çalışmalarımızı taçlandıracağız.

“DÜNYAYA ÖRNEK OLACAK SEVİYEYE ULAŞTIK”

Yetim çocuklardan yaşlılara, engellilerden dullara kadar tüm dezavantajlı insanlarla ilgilendi. 4 milyon haneye ve 6,5 milyon çocuğa ulaşan sosyal destek sistemimizle dünyanın örnek aldığı bir seviyeye ulaştık. 1 milyon 314 bin toplu konut inşaatıyla halkımızın modern, depreme dayanıklı konutlara erişimine öncülük ettik. 222 adet millet bahçemizle şehirlerimizde yaşayan insanlarımızın yaşam kalitesini artırdık. Atık su terfi ve depolama sistemleriyle çevreye duyarlı yaşam alanları oluşturduk. 1 milyona yakın konut ve işyerinde kentsel dönüşüm projelerini hayata geçirdik. Ülkemize yaptığımız iş ve hizmetleri saatlerce, günlerce anlatmak yetmez.

“HİZMET YARIŞI KAPSAMINDA SEÇİMLERİ TAMAMLAYACAĞIZ”

Hz. Mevlana’nın güzel sözleriyle mükemmel insan dünyada eser olandır, işi olmayanın yerine rüzgar eser. Ülkemiz geçtiğimiz Mayıs ayında Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerini başarıyla gerçekleştirdi. Yerel yönetim seçimleri var. Bu seçimleri barış içinde, hizmet yarışı içinde tamamlayacağız. Güç dengelerinin değiştiği, siyasi ve ekonomik krizlerin derinleştiği bir dönemde Türkiye’nin inanç ve istikrarın savunmasına her zamankinden daha fazla ihtiyacı var.

“BU SEÇİMİ ÜLKEMİZDE İSTİKRARSIZLAŞMANIN ÖRNEĞİ OLMAK İSTEYENLER YERLEŞTİRİLMİYOR”

Bu seçimi ülkemizi siyasi istikrarsızlığa ve ekonomik çöküşe sürüklemenin bir aracına dönüştürmek isteyenler boş durmuyor. Milletimiz yalanla, fitneyle, hileyle karamsarlık bataklığına itilmek isteniyor. Türkiye’yi kendi senaryolarındaki pozisyona çekmeye çalışıyorlar. Bu senaryonun tek bir satırı bile ülkemize, milletimize fayda sağlamaz. Bu senaryolara maruz kalan, huzur ve inanç içinde yaşayan hiçbir ülke ve toplumu göremezsiniz.

“DİK DURMANIN BEDELİ VAR”

“BU MİLLETİ TANIMLANMAZ DUYGULARLA SEVİYORUZ”

Çünkü biz bu milleti tarifsiz duygularla seviyoruz. Biz bu milleti özellikle verdiğimiz hizmetlerle ibadet düzeyinde görüyor ve seviyoruz. “Medeniyetimizin ve tarihimizin son kalesi olan bu ülkeyi mutlaka dünyada hak ettiği yere yükseltmek istiyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu